maanantai 26. elokuuta 2013

The man

Noniin! Viikonlopputehtävä oli kuvata 3-4 kuvan kuvasarja jostakusta itselleen tärkeästä henkilöstä. Kuvien kuului toimia sekä sarjana että yksilöinä. Kuvattavakseni pyysin poikaystävääni, joka kaikkia odotuksiani vastaan suostui ilman sen suurempia suostutteluja!
Kuvien teemaksi otin asiat joita hänessä rakastan. Vaikka tällä teemalla olisin voinut ottaa ainakin sata erilaista kuvaa, yritin keskittyä niihin parhaisiin ja sellaisiin jotka kuvastavat hänen sisimpäänsäkin ja jotka toivottavasti aukeavat myös muille :)
En oikein osaa päättää pitäisikö minun avata näitä kuvia sanallisesti vai ei, joten avaan vähäsen. Olen melko varma että kysyttäessä ystäviltäni millaisena minut näkee, yksikään ei kuvailisi romantikoksi, vaikka saisi sanoa kymmenen asiaa, mutta jos alkaisin näitä kuvia ja niiden takana olevia ajatuksia avamaan perinpohjaisesti saattaisi moni yllättyä...

Selkä ja kävelytyyli
 Anssin kävelyssä on sellainen tietynlainen määrätietoisuus, joka valokuvassa välittyy valitettavan pinnallisesti. Anssin kävelytyylistä tulee sellainen fiilis että hän tietää aina mihin on matkalla. Ja vaikka onkin surullista nähdä rakkaan kävelevän pois, on tuossa selässä jotain sellaista mikä vetoaa allekirjoittaneeseen.

Korvakorut
 Tämän kuvan visualisoin päässäni niin että olisin saanut samalla näkymään Anssin vihreät silmät, mutta se ei valitettavasti onnistunut. Korvakorut on melko harvinainen näky miehellä ja voi miten niistä tykkäänkään esimerkiksi siksi. Lisäksi ne mielessäni symboloivat Anssin henkistä puolta ja sen rosoisuutta.

Me.
 Valo ja varjot, me. Kuvassa Anssi näyttää minua selvästi pidemmältä - vaikka todellisuudessa ollaan lähes saman mittaisia -  ja jollain tavalla suojelevalta, mitä hän onkin.

Silmät, valo, kokonaisuus
Tämä kuva kuvastaa minulle aika lailla kaikkea sitä mitä Anssi on. Valo, varjot, savun aiheuttama utuisuus, katseen suunta. Kuva herättää minussa paljon tunteita, ja sitä on hyvin vaikea avata. Yksinkertaisesti rakkaus.

Oho, tuli sitten kuitenkin höpöteltyä vähän enemmän. Toivottavasti löpinät välissä ei häiritse kuvien itsensä luomaa kuvaa, jokainenhan voi tulkita ne niinkuiin haluaa :)

-Vilja

2 kommenttia:

  1. Olipa koskettavaa lukea sun tekstejä näihin kuviin. Hienot kuvat ja ihana rakkaus :)

    VastaaPoista